Mathieu

Ja vanmiddag geen woest en desolaat landschap, maar we gaan naar de binnenstad waar we het WK wielrennen op de weg gaan bekijken. We zijn er nu toch en dan is het leuk om zo’n evenement van dichtbij mee te maken. En bovendien hebben we een echte kanshebber in de persoon van MvdP. Die kan wel wat aanmoedigingen gebruiken.

De camping waar we staan ligt een stuk buiten Glasgow, maar er is een station vlakbij en het boemeltje brengt is na 14 stations aangedaan te hebben in 3 kwartier midden in het centrum. Het station grenst aan het parcours. Makkelijker kan bijna niet. Als we het station uitlopen zijn ze net aan de 2e omloop begonnen. We kunnen ze nog 12 keer langs zien komen. Lastig parcours met op sommige stukken ook gladde keitjes. Hopelijk blijft het droog anders wordt dat in de bochten wel riskant.

De kopgroep wordt ingelopen en het eindspel gaat beginnen. We zijn een stukje verder gelopen naar de helling waar ook de etenszakjes worden uitgedeeld. Daar zien we de huidige wereldkampioen in de aanval gaan.

Ik zie nog een heel fitte MvdP een bidon aannemen en laat hem horen dat ik Nederlander ben. We besluiten een biertje te gaan drinken op de goede afloop. Juist op dat moment begint het te regenen. Vanuit de pub zie ik dat Bettiol de kop heeft genomen en ik schat in hij weleens een springplank zou kunnen zijn voor Mathieu. Dat blijkt niet helemaal zou zijn gegaan, maar als we ons 200m voor de finish te hebben genesteld kijk ik mee op de telefoon van een Schotse fan, mijn batterij is leeg dus dan moet je wat anders bedenken. Ik zie dat MvdP er alleen vandoor is en inmiddels zo’n 30 sec voorsprong heeft genomen. Dat kan niet meer stuk schiet er door mijn hoofd. Nog een rondje te gaan en de voorsprong is al ruim een minuut als hij bij ons langs komt. Met een paar stevige aanmoedigingen jaag ik hem vooruit.

Foto van Gerda

Het wachten duurt lang, maar daar is ie weer, het kan nu niet meer mis gaan. Al ging het bijna mis bleek mij pas later. Op de foto kan je de kleerscheuren ook waarnemen.

Mathieu WERELDKAMPIOEN, wat leuk dat we dat dat op deze reis ook even konden meemaken. Na Jan Jansen, Harm Ottenbros, Gerrie Kneteman en Joop Zoetemelk is dit de 5e Nederlandse wereldkampioen die ik meemaak. Deze keer was ik erbij 😏

8 gedachtes over “Mathieu

 1. anne steentjes augustus 6, 2023 / 9:23 pm

  Complimenten voor de foto’s, spannend was het, maar een verschrikkelijk parcour!

 2. Koenhein augustus 7, 2023 / 7:32 am

  Wat fantastisch dat je dit live hebt meegemaakt. Voor de TV kon ik mijn emoties nauwelijks de baas. Jasper en ik zijn groot fan van Mathieu. In februari waren we erbij in Hoogerheide toorn hij wereldkampioen veldrijden werd. Ook een belevenis met 75000 toeschouwers waaronder de helft Belgen. Nog een leuk detail op de laatste foto

  • leovankoppen augustus 7, 2023 / 7:51 am

   Ja, nog een positief feit uit Numansdorp. Olav Kooy heeft de race heel stoer ook uitgereden. 👍

 3. Jasper augustus 7, 2023 / 7:51 am

  Fantastisch dat jullie dit live hebben kunnen meemaken! Vincent en ik hebben MvdP wereldkampioen in het veld zien worden eerder dit jaar, iets om nooit meer te vergeten. Volgende week ook nog naar de mountainbike race?

  • leovankoppen augustus 7, 2023 / 7:55 am

   Ja was een mooie race, leuke sfeer en we werden gefeliciteerd door al die Schotten waar we bij stonden. Ja het zou wel leuk zijn om daar nu ook naar toe te gaan, moet ik nog even kijken. Zit niet helemaal in onze routeplanning.

 4. Peter Willems augustus 7, 2023 / 8:10 am

  Goed verhaal. Spannende wedstrijd. Super winnaar.

 5. Koenhein augustus 7, 2023 / 8:33 am

  Hij rijdt in de ST Vincent Street

Geef een reactie