Dreich

Vandaag het Lake District verlaten en Schotland in getrokken. Dat is wel ff wennen hoor. Ineens versta je de mensen niet meer en ook het mooie weer is ineens verdwenen.. Nou ja om eerlijk te zijn dat hadden we ook al een beetje ingecalculeerd. Zo’n grauwe grijze dag met een drissel regen afgewisseld met buien. Zo’n dag komt in deze streken vaker voor en de Schotten hebben er een naam voor; “Dreich“.

We moeten nog wel even een oplossing vinden voor het lozen van de grijswatertank. Waar je in Frankrijk en Italië bij elke camperplek ook een loosplek kan vinden, is dat hier een zeldzaamheid. Ik zie ook veelvuldig campers en caravans staan met een losse grijswatertank. Op de provinciale weg die we volgen zijn veel parkeerplaatsen en als je goed oplet zijn daar ook rioolputjes aanwezig. Niet bij allemaal, maar waar de weg wat lager ligt zijn ze er wel. Natuurlijk om het water dat het laagste punt opzoekt, af te voeren. Na dit al rijdend uitgevoerde kleine onderzoek stop ik op een parkeerplaats om mijn ruitenwisser te repareren en kom ik precies met de grijswaterafvoerpijp boven een rioolputje. Hier kan dat zomaar gebeuren omdat we links rijden. Mijn uitlaat zit nl. aan de bestuurderskant en dat is hier de trottoirkant, daar waar ook de rioolputjes zitten. Tijdens het repareren van de ruitenwisser is het een kleine moeite om de klep even open te zetten. Een beetje grijs mengt goed met al dat frisse regenwater. Klus geklaard 😏

We rijden met regen het Lake District uit en heel soepel Schotland binnen. We besluiten om aan de westkant te blijven. Het is hier een heel verlaten streek. Een mooi glooiend en heel groen landschap met wat landbouw en wat vee, voornamelijk schapen. Een beetje desolaat maar dat maakt het ook wel weer spannend. We slaan linksaf en rijden richting een meer waar we ook een heuse camping vinden. Het sanitair is nog in aanleg, maar wij redden ons ook zonder die faciliteit. Het wordt weer droog dus kunnen we het er wel op wagen voor een wandeling. Het is goed om de spieren weer een beetje los te gooien na zo’n rit.

Heel veel schapen zien we ook hier en zo hier en daar ook een tentje met een wildkampeerder. Ik denk met plezier terug aan de tijd dat wij dat ook deden en je zou zo weer jaloers worden. Die tijd hebben we achter ons gelaten. Deze manier van vakantie houden past nu beter bij ons dan trekken met een rugzak en tent.

De volgende morgen worden we wakker met zon ☀. Dan ziet het er allemaal nog fraaier uit. De verwachting is dat nog veel meer van dit soort plekken gaan tegenkomen, maar dit was alvast een mooie start van de reis door Schotland. Nu op weg naar de WK wielrennen om Mathieu aan te moedigen.

4 gedachtes over “Dreich

  1. anne steentjes augustus 6, 2023 / 9:10 pm

    Je hebt hem goed aangemoedigd en…. het heeft geholpen! Eindelijk weer een Nederlandse wereldkampioen op de weg!

  2. Vincent augustus 8, 2023 / 7:13 am

    Jan Raas ben je vergeten

Geef een reactie