Walking the dog

Veel verhalen gehoord over het Lake District, over de mooie groene omgeving, maar ja groene velden betekent dus voldoende water. In de verhalen die ik heb beluisterd zaten ook altijd de klachten over de vele regenbuien die er plegen te vallen. Gisteravond hadden we nog wel een buitje, maar vandaag was het heerlijk weer.

Na het ontbijt in de zon de App Komoot er maar weer eens bijgepakt en wederom een uitgebreid aanbod van wandelingen en fietstochten. We kozen voor de wandeling. Heel afwisselend, bos, open velden en natuurlijk ook de meren. Mooie paden, mooie vergezichten en vriendelijke mensen onderweg. Veel daarvan met een hond, heel opvallend. Of valt het mij op omdat ik de laatste weken weer met honden in de weer ben geweest. Oppassen dat ik ze niet allemaal ga aanspreken, maar bij gezellige mensen met een leuke hond kan dat wel. Voor mij heeft een leuke hond wel een beetje postuur en ook altijd hangende oren! Dus geen kleine keffertjes of eentje met opstaande oren, want die zijn meestal nukkig of agressief. Op deze manier kom je ook automatisch in gesprek met hun baasjes. “Walking the dog“dat is de manier om aan de praat te komen. Ik ken mensen die op die manier een nieuwe partner vinden. Neem een hond daar kan geen dating App tegenop.

Maar nu weer terug naar het fraaie landschap van het Lake District. Mooi groen, zonnig en fraaie wolkenluchten. Je kan je geen betere vakantie wensen. Niks geen regenbuien vandaag, deze dag kunnen we bijschrijven als een pareltje.

De wandeling eindigt bij een kasteel. Groot en grijs. Veel woningen hier kleuren grijs overigens, heeft natuurlijk te maken met de steensoort die ze gebruiken. De hele oude huizen bestaan gewoon uit aan elkaar geplakte keien en (lei)stenen, maar in een stad als Kendal was ook alles grijs, ook de nieuwe gebouwen. Kennelijk een harde eis van de plaatselijke schoonheidscommissie.

We hebben als we bij de camper terugkomen nog een halve middag stuk te slaan. Genieten van de zon die zo nu dan flink prikt. Nog maar even goed van genieten. Morgen is het misschien weer anders. Tijd ook om de volgende etappes uit te stippelen. Morgen toch maar weer verder, we waren immers op weg naar Schotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿.

9 gedachtes over “Walking the dog

 1. Peter Willems augustus 5, 2023 / 9:58 am

  Goed om te horen dat het ook nog mooi weer kan zijn.

 2. Jan en Jeanne augustus 5, 2023 / 5:20 pm

  Jullie boffen met mooie blauwe luchten.

  • leovankoppen augustus 5, 2023 / 5:29 pm

   Gisteren wel, vandaag waren ze erg grijs😒, maar nu is het weer droog met een waterig zonnetje

 3. anne steentjes augustus 6, 2023 / 11:43 am

  Jullie zijn op weg naar Schotland, naar de Wereld kampioenschap op de weg?

 4. leovankoppen augustus 6, 2023 / 12:03 pm

  Ja we zitten as we speak op het station te wachten op de train naar glasgow central

  • anne steentjes augustus 6, 2023 / 12:09 pm

   Nog niet gezien, weinig Hollanders aan kop gezien. Veel plezier, wielrenners werden 50 min. opgehouden door klimaatprotesten.

   • leovankoppen augustus 6, 2023 / 12:10 pm

    Ja ik zag het op het nieuws, kunnen we nog flink wat plaatselijke omlopen zien

   • anne steentjes augustus 6, 2023 / 12:16 pm

    We zullen kijken of we je zien.

Geef een reactie