Here we go again 😎

Ja, we zijn weer vertrokken! De eerste etappe was de kortste in onze historie. Althansqua km’s gereden dan. Niet qua reisafstand. Naaldwijk – Harwich is maar 6 km rijden, maar we waren ruim 7u onderweg. Dankzij de “weather conditions” mochten we drie kwartier optellen bij de 6,5 uur die de overtocht normaal gesproken duurt. Het werd half negen GMT (half tien onze tijd) voordat we op zoek konden gaan naar een overnachtingsplek. Ergens op een kade in Harwich aan de monding van de Stour, met uitzicht op de Noordzee. Als de aarde niet zo rond zou zijn geweest hadden we de vuurtoren van Hoek van Holland kunnen zien.

De overtocht ging redelijk voorspoedig hoor, al word je wel erg licht in je hoofd wanneer je zo’n tijd aan het schommelen bent. Ik denk achteraf dat we wat meer hadden moeten eten, nu kreeg ik last van hongerklop en stond ik wiebelend in de rij bij de balie in het restaurant. Alsof ik een lading bier had weggewerkt. Nou ja, wel 4u lekker zitten lezen over cyber incidenten (sick).

Toen we de camper geparkeerd hadden voor een paar Duitse campers eerst maar even een wandeling gemaakt langs het water met uitzicht op containerhaven. Prima weer, droog en een mooi temperatuurtje en dat is voor Engeland al boven verwachting.

Woensdag 2 augustus, vroeg wakker, want de biologische klok trekt zich niets aan van de Britse klok. Het weer was super Brits, it was raining “cats and dogs”, zoals de Engelsen dat dan zeggen. Maar het kan ook zo weer droog zijn met een waterig zonnetje. Onderweg de nodige buien gezien waarvan we er ook groot aantal mochten ervaren. Tijdens onze tussenstop in Cambridge was het aardig droog, dus we troffen het.

Cambridge is de universiteitsstad bij uitstek. Eigenlijk is het centrum een aaneenschakeling van colleges en gebouwen van Cambridge University. Een mooie wandeling langs al die klassiek ogende universiteitsgebouwen. Helaas stond de mooiste in de steigers, lucky us! Daarom maar een college op de foto gezet.

Schitterend hoor, klassieke gebouwen en nog klassiekere lawns, keurig kortgeschoren en waag het niet om er een voet op te zetten.

In de stad ook nog deze mooie klok tegengekomen.

Quizvraag voor de thuisblijvers, hoe laat was het?

Via het evenzo klassieke Engelse park terug naar de camper en weer verder. Schotland wacht..

3 gedachtes over “Here we go again 😎

 1. Rien Koene augustus 3, 2023 / 6:59 am

  Hé levens genieters. Weer op pad ? Geniet ervan we gaan jullie weer volgen!

 2. Peter Willems augustus 3, 2023 / 9:46 am

  Ik Nederland hebben we gewoon Hollands weer. Het komt met bakken naar beneden

  • leovankoppen augustus 3, 2023 / 11:19 am

   Cats and dogs klinkt veel leuker dan met bakken naar beneden 😏

Geef een reactie