Nederland; slow start

De start van deze trip was letterlijk een figuurlijk een slow start. Op vrijdag wilde ik de camper bij Bram uit de stalling halen zodat we hem in het weekend in alle rust konden inruimen, maar toen ik de sleutel omdraaide gebeurde er helemaal niets. De startaccu had het begeven, teveel ontladen gedurende de zomerslaap, althans dat was de eerste veronderstelling. Dus de camper aangesloten op de netspanning en in de verwachting dat ruim een dag laden van de accu deze wel weer in de gewenste volle toestand zou brengen bleek zondagochtend een mooie illusie. De buurman adviseerde vrijdag al om er direct een nieuwe accu in te zetten en hij bleek gelijk te krijgen. Zondagochtend was er geen enkele verbetering te constateren, dus was het na 12 jaar dienst helaas helemaal over. Toen op maandagochtend om half negen de winkel open ging lag ik voor de deur voor een nieuwe accu en deze aansluitend direct ingebouwd. Inpakken, vullen en rijklaar maken van de camper ging razendsnel en rond het middaguur reden we richting Twente voor een gezellig maar ook bijzonder bezoek aan vrienden in Geesteren. Harry is een paardenmenner en hij nodigde ons uit voor de Tubbergse-men-en-ruiter-driedaagse. Gezien onze ambitie van de vele camperkilometers was het geen verkeerd plan om heel rustig te beginnen, dus achterin in het rijtuig en maar kijken naar…..

de mooie natuur van het Tubbergse land 😉

Leuk zo’n dagje achterin, maar om dat nu drie dagen te gaan doen, dat was toch wel iets teveel gevraagd en tenslotte hebben we ook andere ambities in deze reis. Harry had voor de volgende dagen ook al andere(n) (ballast) ingeboekt, dus vertrokken we woensdagmorgen na de koffie. We vervolgden onze reis richting Duitsland. Het doel was ergens halverwege Duitsland in het Natuurpark langs de Elbe een paar dagen te gaan staan. Hierbij had ik me voorgenomen om mijn aversie tegen Duitsland te overwinnen en Duitsland wel leuk te (gaan) vinden en ook mijn Duitse talenkennis nu een echt in de praktijk te brengen en bij elke Duitse confrontatie niet direct te vluchten in het Engels. Goed voornemens en een positieve denkweise, daarmee wordt het vast veel aangenamer om in Duitsland te verblijven. Wir werden es erleben!


5 gedachtes over “Nederland; slow start

 1. Peter Willems augustus 25, 2022 / 6:01 pm

  Gut gemachtigd mein Freund.

 2. Peter Willems augustus 25, 2022 / 6:02 pm

  Es soll gemacht sein selbstverstaendlich

 3. Anne Steentjes augustus 25, 2022 / 6:35 pm

  Leo, jij hebt dezelfde gevoelens over Duitsland als ik. Dit had ook van mijn pen kunnen komen, maar ik blog even niet. Wij maakten een bootreisje en nu even door met de camper én wij hadden hetzelfde probleem, een lege accu, na een zomerstop en buiten geparkeerd te staan in de volle zon!

  • leovankoppen augustus 25, 2022 / 6:38 pm

   Misschien iets met een paplepel 🤔? Ik zal straks de post van het Duitse verhaal voltooien. Moet nog even nadenken over de juiste titel, 😬

 4. goedeomslagJan en Jeanne augustus 25, 2022 / 7:02 pm

  We hadden de vraag, zijn ze wel vertrokken? Het was dus even een andere start. Maar goed gedaan hoor👍 Leuk begin om even te acclimatiseren van een paar gezellige dagen.

Geef een reactie