Punto más al sur

En als je dan eenmaal heel zuidelijk bent in Spanje, dan wil je ook naar het uiterste puntje. Hoewel Gibraltar wel haar naam heeft verleend aan de smalle doorgang van de Middellandse zee naar de Atlantische oceaan, is het niet het meest zuidelijke punt van Spanje’s vasteland. Die eer komt toe aan Tarifa.

In eerste instantie koersten we onder een dreigend hemel af op Gibraltar. Onderweg barstte de bui los, maar het was ook weer snel droog en aardig zonnig. Toen we na de boodschappen vlakbij de haven van Gibraltar kwamen vonden we het welletjes. We wilden eigenlijk de Europese Gemeenschap helemaal niet verlaten. Dus als protest tegen de Brexit zijn we dus niet de grens overgereden en tijdig rechtsomkeer gegaan. Op naar het meest zuidelijke puntje van het Spaanse vasteland en als ik goed gekeken heb zelfs het meest zuidelijke puntje van het Europese vasteland.

Op weg naar Tarifa waan je je al bijna in de Arabische wereld. Aankondigingen in het Arabisch voor tickets voor de ferry naar Afrika worden via tal van billboards aangeboden. We laten ons ook deze keer niet verleiden. We blijven in het Europese vasteland. Niet omdat we nu per se de Europese fanaten zijn, maar gewoon omdat we de ambitie niet hebben om op deze reis Afrika te gaan bezoeken.

In Tarifa, tijdens het zoeken naar een parkeerplaats, bijna alsnog de ferry opgereden, maar we konden het tijdig voorkomem. Uiteindelijk een parkeerplek gevonden voor de camper en daarna om al wandelend onze tocht naar het zuidelijkste puntje te voltooien. We dachten dat bij het havenhoofd te kunnen vinden, maar bij nader inzien blijkt er nog een soort van schiereilandje aan Tarifa te kleven. Met een soort van pier, zoals we die kennen van Hoek van Holland, ligt het schiereiland verbonden aan Tarifa. Dus ook die afgewandeld op ons naar het ultieme doel.

Een groot hek versperde echter onze mooie ambities. Dan maar deels over de rotsen en het strand het hek omzeilt, maar een klein stukje verder strandde onze tocht. Uiteraard wel vastgelegd voor het nageslacht.

Vanaf morgen gaan we terug naar het noorden, maar nog lang niet naar huis.

4 gedachtes over “Punto más al sur

  • leovankoppen april 30, 2022 / 5:06 pm

   Nee rustig aan, het heerlijk zomer hier en dat willen we nog wel even vasthouden ☀️

 1. Plony Zuijderwijk april 30, 2022 / 6:57 pm

  Wat een mooie reis maken jullie , en wat leuk beschreven en met veel mooie foto’s, ik geniet er volop van. Op heel veel plaatsen zijn wij ook geweest ,dus komen er mooie herinneringen voorbij . Aan Gibraltar heb je niet veel gemist. Nog mooie dagen en geniet van de terugreis. Groetjes Plony

  • leovankoppen april 30, 2022 / 5:04 pm

   Plony, Oh mooi zag er op afstand ook al niet bijzonder uit, uitgezonderd de rots natuurlijk, maar due kan je beter op afstand bekijken. Leuk om te horen dat het mooie herinneringen oproept. 👍

Geef een reactie