Gerona e.o.

Ja, zo langzaam maar zeker hebben we onze draai gevonden. Ook hier in Spanje. Het is een afwisseling van verplaatsen met de camper, stadjes of bezienswaardigheden bezoeken afgewisseld met wandelingen of fietstochten. Gisteren Gerona bezocht en dat was de moeite zeker waard. Ook hier een grote parkeerplaats gevonden bij het plaatselijke sportpaleis. Ruimte in overvloed, ondanks dat er een mountainbike wedstrijd gepland stond voor de middag. Overigens met internationale deelname, want toen wij in de middag weer terugkeerden bij de camper signaleerden wij ook Nederlandse deelnemers. Jonge mannen die voorafgaande aan de wedstrijd zenuwachtig met hun materiaal in de weer waren.

Maar eerst het verhaal van Gerona. Gelegen langs de rivier de Onyar. De rivier scheidt de oude stad van de nieuwe stad. De eerste deden we uiteraard te voet vanwege de smalle straatjes, de nieuwe stad deden we met de camper op zoek naar een supermercado. Langs de rivier stond vroeger een stadsmuur, maar die is door de Fransen in een oorlogje met de Catalanen zo’n twee eeuwen geleden, verwoest. De oude stadsmuur is daarna vervangen door huizen. Het aanblik is wederom een soort van stadsmuur, maar dan in een andere betekenis. Grappig in verschillende tinten geverfd en daarmee een kenmerkend beeld voor Girona.

Meer historie is er bij de stadspoorten en de kathedraal, daar ligt ook de Via Agustu. De route die de Romeinen hebben aangelegd, en die we vorig jaar ook in Nimes zijn tegengekomen. Een bezoek aan de kathedraal vonden we te prijzig, maar het badhuis van de Arabieren was wel leuk om even te bekijken. Vreemd genoeg gebouwd nadat de Romeinen al vertrokken waren. Daarna nog wat rondgedwaald over de wallen en de stadsmuur, alvorens we onszelf op een lunch getrakteerd hebben. In de zon op het terras, al was de temperatuur nog wel aan de lage kant.

Daarna terug naar de camper en nog een stukje rijden naar de volgende camperplek. We hebben gekozen voor een camping(je) in Macanet de la Selva. Camping was een beetje lastig te vinden, maar toen we in de buurt waren was de redding nabij. De eigenaar zelf belde terug, ik had namelijk op advies van reviews in campercontact vooraf al gebeld, maar toen werd er niet opgenomen. Het gesprek begon in het Engels, maar ineens ging hij over in onvervalst Brabants. Met zijn uitleg was het niet zo moeilijk meer de juiste locatie te vinden, nu alleen nog de goede ingang! Toen de camper op de juist plek stond vertelde hij zijn verhaal, hangende in de opening van de camper. Mooie man, met leuke verhalen en handige tips.

Op zijn advies vandaag een leuk fietstochtje gemaakt in de omgeving. Gelukkig niet al teveel klimmen en dalen. We hadden al genoeg moeite met de snijdend koude wind. Gelukkig vergoedde de zon veel, zodat het bij de stukken voor de wind wel heel aangenaam fietsen was.

Leuk tochtje

Morgen naar Badalona, hebben we een lunchafspraak met een oud student.

Geef een reactie