St. Tropez

We zijn inmiddels een stukje opgeschoven naar het oosten, verder naar het zuiden kon immers niet meer. Nou ja misschien bij Le Levandou of Hyeres, maar die plaatsen zijn we gewoon voorbij gereden. De rit van vandaag eindigde bij Port Grimaud. Ik wilde weleens weten waar mijn grote broer al die jaren vertoefd heeft in de maand september. Bij aanmelding op de camping vroeg de dame achter de balie, toen ze in het informatiesysteem tuurde, of we al eerder geweest waren. Ik vertelde dat dit mijn grote boer is geweest en dat we op zijn aanraden gekomen waren. Een vette glimlach met de opmerking “très bien” was haar reactie. Een paar dagen even kijken hoe het leven er in dit mondaine gebied aan toe gaat. St. Tropez en St. Maxime liggen aan beide uitersten van de enorme baai en Port Grimaud daar precies tussenin.

Nou dan maar eens op de fiets naar St Tropez. Zaterdagochtend en het was razenddruk op de weg. Naar mate we dichter bij St Tropez kwamen reden de auto’s langzamer of stonden helemaal stil. Ik denk dat we die ochtend het record Porsches inhalen op de fiets hebben verbeterd. Ik vroeg me af of dit het normale patroon op zaterdag was voor St Tropez. Van de tien auto’s in de file waren er schat ik zo’n 2 tot 3 een Porsche. Hoort zeker bij dat mondaine karakter was mijn naïeve gedachte, maar aangekomen in het overvolle mondaine oord werd snel duidelijk waarom er zoveel Porsches een bezoek aan het stadje brachten. De Franse Porsche club had deze dag een meeting gepland in St Tropez. Waar anders bij dit merk, lijkt me helemaal logisch! Snel mijn buurman via WA ook nog maar even uitgenodigd. We komen eraan! was het antwoord van Linda 😉

Als je op de camping in Port Grimaud kijkt dan zie je bijna alleen maar campers, we vielen dus in dat opzicht in geheel niet op. Hoewel, het meerendeel van de aanwezige campers was nog erg nieuw en/of groter. Daarmee kwam het vertrouwde calimero campinggevoel van vroeger weer terug toen we met een piepklein tentje en op de fiets de Franse campings bezochten.

Op de camping zagen we dus zeg maar de welgestelde mensen, onderweg naar St. Tropez passeerden we rijke mensen in hun Porsches, maar in St. Tropez zagen we de puisant rijke mensen die lagen te pronken met hun speeltjes. Jachten van een paar miljoen en meer. Gelukkig lagen er ook nog wat boten die horen in zo’n alleraardigste stadje, want dat is het zeker. Voor het beeld van het stadje en de haven een goede keuze om de gekleurde vissersbootjes een prominente plaats toe te bedelen.

Verder heel, heel veel mensen op overvolle terrassen met heel veel kouwe drukte. Nou ja wij hebben na een wandelingetje door het stadje in de haven ons belegde stokbroodje op een bolder of zoiets weggewerkt.


Geef een reactie