Einde seizoen

Bij het zoeken naar een geschikte verblijfplaats maken we gebruik van de Apps van Campercontact en van ACSI. Beiden geven prima informatie over alle denkbare campings en hierbij zijn ook reviews van bezoekers aan toegevoegd zodat je niet voor al te nare verassingen komt te staan. Campercontact geeft ook de camperplaatsen weer, extra opties dus. Deze app geeft ook aan of de camping (nog) geopend is. Want als je om deze tijd van het jaar op vakantie gaat loop je de kans dat campings inmiddels ook op vakantie zijn gegaan. Er zijn er nogal wat die in eind september het sluiten. Andere houden eind oktober aan en er zijn er die daar tussen een moment kiezen. De camping Les Mures in Port Grimaud heeft besloten om op zondag 10-10 aan het einde van de dag de poort te sluiten. Het gevolg was dat zaterdag gedurende de dag steeds meer open plekken zichtbaar werden. Zondagmorgen bij het opstaan was het al behoorlijk leeg en zou hadden we ineens een dure plek met vrij uitzicht op zee gekregen.

Vrij uitzicht!

Ik moet zeggen dat dit beeld tezamen met de veel uitzwaaiende mensen wel een vreemd gevoel opriep. Hoewel wij nog maar op de helft zijn van onze vakantie ontstaat een licht melancholische gevoel. Het gevoel dat het allemaal voorbij is, dat er een eind gekomen is aan dat mooie leven. Dat melancholische gevoel vermengde zich met het geruststellende gevoel dat wij nog gewoon een tijdje door kunnen gaan. Niks stressen op de autoroute om in een of twee dagen 1200 km af te raffelen. Nee daar gaan we dus gewoon, via allerelei omwegen, nog 2 lange weken over doen. Een heerlijk gelukzalig melancholische gevoel dat het einde nog niet is aangebroken. De koers is uiteraard wel veranderd, die slingert de komende dagen rond de Rhone delta. Vandaag eerst naar Aix en Provence 😉


2 gedachtes over “Einde seizoen

  1. anne steentjes oktober 13, 2021 / 4:17 pm

    Je zal wel 10-10 bedoelen, dat de poort gesloten werd, anders gaan ze niet allen op zaterdag 9-10 weg! Overigens dat was in Brielle een prachtige dag met zomerse temperaturen waarbij de generale van het 1aprilspel gespeeld werd!

Geef een reactie