Cote d’Azur

Cote d’Azur associeer je toch met felle zon, azuurblauwe zee, grillige rotskust en zandstrandjes in een fraaie ronde baai met veel schaars geklede mensen. Bijna alles was aanwezig vandaag, het laatste ontbrak. In deze tijd van het jaar is het niet meer zo druk dus het waren er maar weinig die op het strand te vinden waren. Er gaat tenslotte niets boven een bijna verlaten strand.

De afgelopen weken heb ik het voortdurend over koers: ZUID gehad. Nou dat hebben we vandaag nog even gedaan. We hebben een fietstochtje gemaakt naar het meest zuidelijke puntje van onze reis door Frankrijk. Gelukkig deze keer een fietspad en/of een redelijke rustige weg om te fietsen. Geen nare ervaringen zoals gisteren. Toen we niet meer zuidelijker konden op de fiets zijn we, na een koffie op terras, met de benenwagen verder gegaan. We kwamen op een klein eilandje, Ile Du Gaou, dat via een dam en bruggetjes alleen toegankelijk was voor wandelaars. Een piepklein eilandje dat je in een kwartier kan ronden, maar als je mooie plekjes tegenkomt en ook je verse broodjes voor de lunch bij je hebt die je wilt nuttigen én ook nog van de uitzichten wilt genieten, dan ben je zomaar een paar uur zoet. Leuk uitje, hieronder een korte impressie.

Daarna zijn we over dezelfde route teruggefietst en onderweg toch nog maar even een duik genomen in de Middelandse zee. Heel mooi helder water en een heerlijke watertemperatuur van zo’n 20 graden. Wat kan een mens zich nog meer wensen. Zomervakantiegevoel medio oktober een heerlijke nieuwe ervaring.


Geef een reactie