Thuisfront

Via deze blog blijf je aardig in contact met het thuisfront. Daarom in deze post even aandacht voor het thuisfront. Er zijn familieleden die ik er van verdenk dat ze ‘s avonds aan de laptop of telefoon gekluisterd zitten om direct te reageren als ik weer een blog post gepost hebt. Ik moet zeggen dat het wel heel stimulerend werkt. Dus houden zo, dan blijf ik posten. Verder hebben we hulptroepen in de vorm een BL5 WA-groep die ons huis een klein beetje in de gaten houdt. Als je voor vier weken van huis gaat, wil je bij terugkeer alles wel weer een beetje ordelijk aantreffen. De BL5-leden houden de zaak onder controle, met betaling in natura via het fruit dat voor het grijpen hangt.

Daarnaast was ik met broer Bram intensief in de slag. De reden ligt in de camper waarmee we rondreizen. Die camper gaat ook met winterreces en wil er dan graag warmpjes bij staan in een stalling. In eerste instantie hadden we bij de aankoop bedongen dat ik voor de komende winter ook de stallingsplek kon overnemen tot aan het voorjaar. Toen het stallingsbedrijf ons plan doorzag en er zelf een extra slaatje uit wilde slaan, ketste dat plan dus af. Op zoek naar een andere oplossing. Broer Bram heeft een grote schuur en daar staan al wat vakantievoertuigen van familieleden gestald. Alleen de resterende ruimte is ontoereikend om ook onze camper een plaats te bieden. Daarom op onze verjaardagen de suggestie aan Bram gedaan om zijn vouwcaravan weg te doen en in plaats daarvan onze camper te gebruiken voor zijn vakanties. Dat alles in ruil voor een plaats in de stalling. Hij ging er over nadenken! Toen ik hem daar onlangs voorzichtig naar vroeg zei hij dat hij al aan het meten geweest was en dat het wel zou gaan passen als hij inderdaad zijn vouwcaravan de deur uit zou doen.

Het was vervolgens mijn taak om via Marktplaats een koper te vinden. Na enig overleg over prijs en opmaak advertentie was de advertentie snel geplaatst. De eerste week bleef het oorverdovende stil, maar ineens kwam er volop interesse. Onder andere een Duitse dame die zeer geinteresseerd was en snel wilde komen kijken, maar op de valreep afhaakte omdat er geen vaste vloerbedekking in lag. De volgende kandidaat die kwam kijken meldde ook een dag voor het bezoek dat hij de keuze op een ander had laten vallen. Maar er waren steeds weer nieuwe kandidaten en voor vandaag weer een afspraak geregeld met een kijker. Ik was vanmiddag erg benieuwd hoe dat was afgelopen. Hier de conversatie met Bram.

Kortom er is ruimte vrijgekomen dus kan bij onze terugkeer de camper er warm en droog bijstaan deze winter. Niet zo heel lang hoor, want voor het vroege voorjaar hebben we al wel weer een plannetje gemaakt. Deze winter weer verder met mijn studie Spaans!


2 gedachtes over “Thuisfront

  1. Anne oktober 8, 2021 / 11:54 am

    Gezellig we krijgen buren!
    Onze 3jarige cursus Spaans is niets meer van over, te weinig gesproken?!

Geef een reactie