Sanary sur Mer

Er dreigt op deze plaats een gigantische wolkbreuk plaats te vinden zondag a.s. Vanaf het middaguur regenhoeveelheden van gemiddeld 8 mm/uur en om 20u, het hoogtepunt met een hoeveelheid die ik nog nooit gezien hebt op de weerapp Yr.no, nl. 26,5 mm in een uur. Wegwezen dus voordat de Ardesch ook buiten z’n oevers treedt. Nu zitten op een heuvel dus dat laatste zal niet gauw gebeuren, maar beter ontwijken dan uitwijken. Dus nemen we, als de eerste regendruppels nog wat onregelmatig naar beneden komen, afscheid van Domaine de Chadeyron. We beloven dat we nog een keer terugkomen want de rust daar was van een ongekende schoonheid. Weer op reis dus en nog steeds koers: ZUID en de bestemming is nu Cote d’Azur. Wie kiezen als doel voor vandaag voor een klein plaatsje nabij Toulon. Een redelijke afstand om aan te rijden en veel zuidelijker kan het nu echt niet meer.

Het voordeel van bewolkt en regenachtig weer in combinatie met de zondagochtend maakt dat er bijna gaan Fransman/Francaise op de weg te bekennen is. Via een D-weg die qua breedte en kwaliteit nogal varieert, gaan we eerst zo zuidelijk mogelijk en koersen dan in oostelijke richting bovenlangs Marseille richting Toulon. Na de lunch wordt het wel wat drukker, maar de Fransen doen het erg rustig aan vandaag. Een eenvoudige etappe dus vandaag.

Veel campings, ook aan de Cote’Azur gaan in september oktober met winterreces, het is dus even puzzelen wat er beschikbaar is. Het wordt camping Mogador en we boeken maar liefst voor 5 nachten om het camperen wat meer het karakter te geven van een vakantie. Even wat meer rust nemen nu het toch niet meer zuidelijker kan. De temperatuur bij aankomst is echt mediteraan, zo’n 24 graden, helaas wijkt de zon vanwege de zxo nu en dan zware wolkenpartijen.

Het is even wennen dat bij deze camping alles zeer strak en uitermate goed georganiseerd is. Het tegenovergestelde van een Franse slag, eerder Duitse grundlichkeit. Camping Mogador voldoet zondermeer aan de Joost standaard. Toiletten met zelfreinigende bril is ook voor mij een nieuwe fenomeen. Met enige verbazing bekijken hoe op de beschikbare veldjes enorme campers ingeparkeerd staan. Maar een kwartie later manoeuvreren we de camper als een nagenoeg volleerd camperaar op eenzelfde wijze in de door ons uitgekozen stek.

We zijn mooi op tijd om de laatste ontknoping van Parijs Roubaix live op de TV te kunnen volgen. Ben benieuwd of de schotel een satteliet kan vinden en of we een beetje een redelijk ontvangst hebben. Mooie gelegenheid om dit nu ook even uit te testen. En ja hoor haarscherp komen de zwaar bemodderde gezichten van kasseienvreters in beeld. Jammer dat MvdP op de eindstreep het deze keer net niet redde. Weer een geheel nieuwe ervaring sport kijken met een biertje erbij in je camper. Ik krijg spontaan ideeen om ‘n keer met de camper de tour te gaan volgen.

Na al dat zitten vandaag wordt het tijd om de benen eens te strekken en de omgeving te bekijken. Via een lange wandeling komen we in het stadje uit waarvan het hart de baai omsluit. Hier vinden we ook een leuk restaurantje dat een bijzonder lekker Italiaans diner met Franse Rosé serveerde en daarbij ook nog bescherming bood voor de eerste regenbuien.

Morgen, maandag, krijgen we volgens Yr ook hier nog flink wat bij, . Het ziet er naar uit dat het de hele dag ook hier flink gaat hoossen. Mooie gelegenheid om het blog bij te werken en de plannen voor de volgende etappeplaatsen te ontwikkelen. We gaan de koers verleggen Koers: ZUID is afgerond, van nu af aan zal het eerst OOST, dan weer WEST en tenslotte ook NOORD moeten gaan worden.


2 gedachtes over “Sanary sur Mer

  1. Pia Koene oktober 7, 2021 / 12:48 pm

    Prachtig verhaal . Jullie genieten er wel van, we zijn wel een beetje jaloers op het mooie weer, je mist hier niets, Gisteren was ook weer zo’n plensdag. Rien hoeft weinig te gieten! maar er zitten prachtige frambozen waar
    we wel van genieten, gr. van ons Rien en Pia

    • leovankoppen oktober 7, 2021 / 12:30 pm

      Ja het is hier vandaag schitterend weer en mooie kust. Heerlijk. Geniet van de frambozen, welverdiend.

Geef een reactie