Roussillon

Frankrijk is toch wel een uitgestrekt land, zeker als je niet voor tolwegen kiest lijkt het een stuk groter te zijn. De Ardeche bereiken vanuit Besancon vinden we net iets te ver rijden, dus besluiten we nog een tussenstop op een camperplaats in te lassen. Maar onveranderd blijft het Koers: Zuid en lekker op gemak afzakken, het mooie weer tegemoet. Overigens hebben we geen klagen hoor, heel redelijk weer tot nog toe. Eyzin-Pinet biedt volgens de app Campercontact een mooie rustige camperplaats, dat ligt onder Lyon en dat betekent dat we onder Mediterrane invloed zijn, dus meer zon en een hogere temperatuur. Zo rond half vier rijden we het plaatsje binnen, maar vlak voor het eindpunt is de weg opgebroken en de camperplaats is op geen enkele manier te bereiken. OK, kan gebeuren natuurlijk, we vinden wel wat anders. De Garmin geeft tal van andere mogelijkheden en ook redelijk in de buurt. We selecteren een camping en de Garmin leidt ons feilloos naar de nieuwe bestemming. Het ziet er mooi, maar tegelijk ook verontrustend leeg uit. Helaas gisteren is de camping met winterverlof gegaan. De eigenaar was nog wel zo vriendelijk om een goed alternatief aan te bieden. Zo’n 11 km verderop in Roussillon (bekend van de Cote de Roussillon) vonden we een kleine camping met een vriendelijke eigenaar die heel goed begreep wat wij wilden, één nachtje én nu nog even op een zonnig plekje. Hij bood ook nog goede vrije ontvangst voor de schotelantenne aan, maar we hadden niet de intentie om TV te gaan kijken die avond. De avond werd besteed aan het starten van deze blog. Morgen naar de Ardeche!


Geef een reactie