Kerkdriel

We beginnen deze reis heel kalm. Waar vele langenoten met de bestemming Frankrijk voor dag en dauw vertrekken om vervolgens dan in de middag in de file op de route Soleil te belanden, doen wij het heel kalmpjes aan. Zoals ware pensionado’s gewoon is. Net na het middaguur reden we weg vanaf de Strandgaper. Het Bruine Laantje durfde ik nog niet aan, vanwege de wat fors uitgevallen maatvoering van onze nieuwe camper. Koers Zuid, dat wel, maar het doel is slechtes de camperplaats bij Kerkdriel. Daar hebben we onze eerste afspraak. Met Nova en haar baasjes. Nova heeft deze zomer 3 weken bij ons gelogeerd en als dank krijgen we een wandeling en aansluitend een diner aangeboden.

Kerkdriel bereiken we na ruim een uur dankzij wat filevorming op de A15. Onze nieuwe Garmin is zo slim dat de route aangepast wordt zodra er een obstructie zoals bijvoorbeeld een file op de route ligt. Het probleem is echter dat wij een dergelijke slimmigheid nog niet op waarde weten te schatten. Het gevolg laat zich raden. De laatste kilometers richting de camperplaats is mijn eerste uitdaging met de camper. Smalle weggetjes met nogal wat tegenliggers vergen de nodige stuursmanskunst. Schadevrij bereiken we ruim voor de afspraak de fraaie locatie en voegen ons als een volleerd camperaar bij de soortgenoten. Profiel: pensionado, bezitter van een integraal of half integraal en overwegend grijs, het is wel effe wennen, maar wel luxe. Het is prachtig weer, dus doen we maar na wat de anderen ook doen.

Nova blijkt ons zeker niet vergeten te zijn, haar enthousiasme kent geen grenzen. Tijdens de wandeling met Harry en Pelle laat ze zich weer van haar beste kant zien en dat is heel veel rennen en nog veel meer zwemmen. Het is opvallend rustig zowel naast als op het water. Kerkdriel heeft een groot recreatiegebied rond de grindafgravingen dat een lanegr verblijf zou rechtvaardigen. Wellicht nog een keer naar terugkeren dan maar. Het is erg druk in de oude Molen. Sinds 1,5 jaar mag dineren ook weer binnen de 1,5 meter en daar zijn blijkbaar veel liefhebbers voor. Het diner is heerlijk en de avond ereg gezellig. Een betere start van de vakantie hadden we niet kunnen bedenken. Morgen naar la douce France!


Geef een reactie