Breakfast in America

Breakfast in America , die song van Supertramp speelt door mijn hoofd als ik met een stevige jet lag aan het ontbijt zit. Ons eerste ontbijt in de USA, buitengewoon met croissant en heerlijke muesli met yoghurt, dat is one of my favorites. De vlucht verliep redelijk voorspoedig, 9 uur op een “lange benen plaats” bij de nooduitgang is wel vol te houden. Je stelt je erop in en met het nodige vermaak binnen handbereik, hoeft een KLM-vlieger zich nauwelijks meer te vervelen. Kortom, ik heb me wel vermaakt met een aflevering van Floortje en een van First Dates en daarnaast nog wat achterstallig werk op mijn eigen laptop weggewerkt. Allemaal onderbroken door de nodige hapjes, drankjes en een soort van serieuze maaltijd. Ja die collega’s van Cindy doen flink hun best aan boord en die van de KLM zijn altijd reuze aardig. Dus Cin dat compliment kan je doorgeven aan je collega’s als je meeleest.

Maar dan..

Of het aan Trump ligt weet ik niet, want zoals ik al schreef, het is ons eerste entree in Amerika. The border Police was niet echt voltallig uitgerukt om deze KLM-vlucht eens even vlug Amerika in te sluizen. Integendeel slechts 3 van de 12 posten bemand, Toen we een uur verder waren kwamen er nog 2 laatkomers opdagen en ging de eerste alweer huiswaarts. Gelukkig waren wij na ruim een uur binnen. Het valt natuurlijk ook niet mee om al die social media accounts na te lopen en dan al die fingerprints die men vereist; rechter hand plus duim apart, linkerhand plus duim apart. Hé wat is dat? De man schrok ervan, zo’n rare duim had hij blijkbaar nog niet eerder gezien. Tegelijkertijd realiseerde ik ook dat er nog een pleister omheen zat. Wat nu? Hij ging  akkoord met een versie zonder linkerduim. OK, zo makkelijk gaat dat dan ook wel weer.

Nu snel de auto ophalen en dan zijn we wellicht nog voor 10 P.M. in het hotel. Dat snel kan je wel vergeten want in Amerika is alles BIG, dat was ik even vergeten. Dus een BIG airport, waar je 20 min. in een shuttle bus zit voordat je bij de autoverhuur aankomt. Nu nog even van die flitsende, op Kool-van-de-Gang lijkende, jongeman de sleutels van de SUV ophalen en weg zijn we. Forget it! Na de paperassen afgehandeld te hebben en de navigatie in ontvangst genomen te hebben, konden we aan de overkant de auto ophalen. Aangekomen in een bijna lege parkeergarage van naar schatting 2 volledige voetbalvelden groot, mag je achteraan aansluiten in de rij. Een kwartier later sta ja vooraan in diezelfde rij en lijken alle SUV’s op te zijn. Mustangs, Chevi’s en Nissans in overvloed, maar geen simpele SUV. Uiteindelijk werd er blijkbaar in een uithoek toch nog een opgedoken. OK, KIA ook mooi! Nu op naar het hotel, dan halen we het nog voor 11.P.M. Dat had je gedacht……eerst nog even een final check of de juiste chauffeur wel in de juiste auto zit en daarvoor mag je aansluiten in een van de vier rijen met allemaal huurders die ook naar hun hotel willen. We mogen blij zijn als we voor middernacht in bed liggen. Het blijkt mee te vallen.

Omdat de wegen erg breed en donker zijn en de afslagen talrijk is het niet eenvoudig de juiste te vinden. Na enig omzwervingen bereiken we nog voor middernacht het hotel. We besluiten dat deze goede afloop wel een Bud Light waard is en even na middernacht vallen om om 6 uur Nederlandse tijd uitgeput in ons bed.

Morgen meer……

6 gedachtes over “Breakfast in America

 1. Grard VanKoppen april 19, 2018 / 6:58 am

  Leuk verhaal weet je gelijk hoe het in Amerika gaat ,je staat dus met beide benen in the states het is iets ie groter dan NederlAnd en ietsie ander dus .veel plezier

 2. Peter Willems april 19, 2018 / 5:35 pm

  Vanwaar die haast om ergens te komen? Relax man… Enjoy your stay.

 3. jan zuiderwijk april 20, 2018 / 9:29 am

  Rustig aan jullie hebben nog 2 maanden de tijd om alles te zien , of is dat toch aan de korte kant, maar geniet ervan.

  • leovankoppen april 21, 2018 / 4:10 am

   Ja we doen rustig aan, maar als je ruim 20 uur in de weer bent wil je gewoon een bed zien en voelen en dan is wachten frusterend.

Geef een reactie